UK Championship snooker - Luca Brecel voorbij Stephen Maguire naar kwartfinales

door
Belga
Leestijd 2 min.

Luca Brecel (WS-31) heeft zich donderdag in het Engelse York voor de tweede keer in zijn carrière geplaatst voor de kwartfinales van het UK Championship. Dat is na het wereldkampioenschap het belangrijkste toernooi op de snookerkalender. In de achtste finales schakelde Brecel de Schot Stephen Maguire (WS-19) met 6-3 uit. Maguire, in 2004 winnaar van het UK Championship en in 2007 runner-up, leek in de eerste twee frames telkens naar winst op weg, maar ging twee keer in de fout. Brecel strafte het genadeloos af voor een 2-0 voorsprong. De volgende twee spelletjes benutte Maguire zijn kansen wel. Na breaks van 101 en 112 mocht de voormalige nummer twee van de wereld met een 2-2 gelijke stand gaan rusten.

De eerste twee frames na de pauze werden gedeeld. Brecel leek met een 64 break een 4-2 voorsprong te gaan nemen maar liet een framebal liggen, waarna Maguire hem het spelletje nog afsnoepte. Het was het laatste wapenfeit voor de Schot, al bood hij in het laatste frame met een break van 51 nog stevig weerwerk. Na drie nederlagen, waarvan twee erg nipte, mocht Brecel zijn eerste zege tegen Maguire vieren.

In 2012 bereikte Brecel bij zijn eerste deelname ook de kwartfinales. Toen stond hij daarin tegenover de Engelsman Shaun Murphy (WS-6) en dat is vrijdagnamiddag opnieuw zijn tegenstander. In 2012 kwam Brecel al dicht bij een zege, maar kon hij het bij een 4-5 voorsprong niet afmaken. Inmiddels speelde de 21-jarige Limburger nog vier keer tegen Murphy. Vorig jaar moest hij twee keer het onderspit delven, maar dit jaar nam hij al stevig weerwraak. Hij versloeg de 34-jarige Engelsman in de zestiende finales van het Welsh Open met 4-2 en goed twee weken terug gaf hij hem in de eerste ronde van het Northern Ireland Open een stevige 4-0 oplawaai rond de oren.

.

bron: Belga