Strafproces over WK-camping gaat vrijdag van start

Strafproces over WK-camping gaat vrijdag van start

Het strafproces over de Devillage, de camping met Belgische supporters in Brazilië tijdens het WK Voetbal 2014, gaat morgen van start voor de 52ste kamer van de Brusselse correctionele rechtbank. De Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB), Sun reizen en de vennootschap Oranjecamping moeten zich verantwoorden voor de gebrekkige organisatie van de camping. Het parket had daarover in september 2014 een klacht gekregen van een supporter en vervolgt de drie voor inbreuken op de artikelen 5 en 33 van de wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling. Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft zich burgerlijke partij gesteld voor 205 supporters die tijdens het WK 2014 in Brazilië verbleven in de supporterscamping “Devillage”, en een schadevergoeding vragen die in de honderdduizenden euro loopt. Volgens de supporters en de consumentenorganisatie was de accommodatie op die camping een pak minder luxueus dan de supporters was beloofd. De camping zou bovendien illegaal geweest zijn.

“We beschikken over een document waaruit blijkt dat er geen vergunning was om op het betrokken terrein campingactiviteiten te ontwikkelen”, klinkt het bij de advocaten van de consumentenorganisatie.

Naast de strafzaak loopt er ook een proces voor de Nederlandstalige burgerlijke rechtbank over de WK-supporterscamping. Dat proces wordt pas in januari 2018 gepleit.

bron: Belga