Ontgoochelde Ann Soete blijft bij N-VA Brugge

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ann Soete wil zich, nu ze het lijsttrekkersschap aan haar zag voorbij gaan, nog altijd inzetten voor N-VA Brugge. Daarmee reageert ze voor het eerst op de aanstelling van Pol Van Den Driessche als lijsttrekker voor N-VA Brugge voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De "First Lady" van de N-VA Brugge stak de voorbije maanden niet onder stoelen of banken dat ze graag lijsttrekker was geworden om zo een gooi te doen naar de burgemeestersjerp in de provinciehoofdstad. Er werd gefluisterd dat ook de lokale afdeling dat idee niet ongenegen was, maar uiteindelijk werd Pol Van Den Driessche aangeduid.

Ann Soete besliste niet meteen te reageren. Dat doet ze nu wel. "Het Brugse N-VA-bestuur heeft vorige week beslist om het lijsttrekkerschap voor 2018 ann Pol Van Den Driessche te geven. Dit is een beslissing van het bevoegde orgaan, die ik zal respecteren. Ik zal dan ook niets ondernemen om die beslissing aan te vechten of te herzien. Ik zal er geen polemiek over voeren, niet intern en niet op straat. Ik beschouw dit als contraproductiefe", opent ze. "Ik wil er onmiddellijk op wijzen dat alle insinuaties over opstappen uit de gemeenteraad, of zelfs uit de politiek, als klinkklare onzin dienen bestempeld te worden. Ook het opgeven van mijn fractieleiderschap is momenteel niet aan de orde."

Ann Soete blikt vooral terug op haar verwezenlijking en die van N-VA in Brugge, maar kijkt ook vooruit. "De N-VA kreeg wellicht de kans om voor het eerst een vrouwelijke burgemeester te leveren in een centrumstad. Om het glazen plafond te doorbreken... Tenslotte wil ik toch ook verwijzen naar mijn persoonlijke goede verkiezingsresultaten van de voorbije jaren. Achterom zien heeft weinig zin, ik ben iemand die graag vooruit kijkt", schrijft Soete.

Of ze nu vol gaat voor de tweede, of een andere plaats op de lijst is nog onduidelijk. "Of ik in 2018 op de Brugse N-VA-lijst zal fungeren is vandaag niet aan de orde. Ik heb altijd voorop gesteld dat het belangrijk is dat er moet gezocht worden naar nieuw en toekomstgericht politiek talent. Daar heeft de partij echt behoefte aan. De verkiezingen zijn pas over twee jaar en er is enkel beslist over het lijsttrekkersschap. Twee jaar in de politiek is een eewigheid..."

bron: Belga