Nog maximaal 40.000 deelnemers voor Antwerp 10 Miles

Nog maximaal 40.000 deelnemers voor Antwerp 10 Miles

De Antwerp 10 Miles & Marathon neemt voor de editie 2017 enkele nieuwe maatregelen om de organisatie van het populaire loopevenement vlotter te laten verlopen. Er komt een deelnemerslimiet van 40.000 personen en de Ladies Run wordt gebundeld met de Short Run (voor mannen én vrouwen) zodat de 10 Miles – de meest gekozen afstand – vroeger kan beginnen en de uitstroom na afloop vroeger op gang kan komen. De Antwerp 10 Miles & Marathon is in 2017 aan zijn 32ste editie toe en blijft jaar na jaar enkele tienduizenden deelnemers en nog eens dubbel zoveel supporters langs het parcours op de been krijgen. Die populariteit brengt echter ook problemen met zich mee. Het hoofdevenement, de 10 Miles, werkt daarom bijvoorbeeld al jaren met het vertrek in verschillende “waves” om lange wachttijden aan de start te vermijden en de deelnemers onderweg voldoende ruimte te geven. Nu komt er dus ook een deelnemerslimiet. “Veertigduizend deelnemers is een gezonde grens om organisatorisch en zeker inzake mobiliteit alles vlot genoeg te kunnen laten verlopen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo.

Een andere nieuwigheid is de structurele samenwerking met vier grote goede doelen: Rode Kruis Vlaanderen, To Walk Again, Kom op tegen Kanker en SOS Kinderdorpen. De voorbije edities konden deelnemers bij hun inschrijving al vrijwillig bijdrages leveren voor goede doelen, nu wil Golazo een actievere rol spelen. Wie in 2017 een extra bijdrage levert, krijgt er een bijhorend t-shirt van het goede doel naar keuze voor.

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf vrijdag om 11 uur op www.dvvantwerp10miles.be. Details over het parcours worden later nog bekendgemaakt.

bron: Belga