De Lijn maakt sms-ticket fors duurder

De Lijn maakt sms-ticket fors duurder

Het sms-ticket, veruit het populairste biljet voor een enkele rit bij De Lijn, wordt vanaf februari meer dan 10 procent duurder. Voortaan is het m-ticket (dat je koopt via een smartphone-app) het goedkoopste biljet voor een enkele reis (1,80 euro). Dat werd vandaag vernomen bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij. Het sms-ticket werd jarenlang gepromoot als het goedkoopste biljet voor een enkele reis. Zo’n ticket kostte de gebruiker tot nu toe 1,95 euro (1,80 euro voor het ticket en 0,15 euro verwerkingskosten). Vanaf februari wordt het ticket 0,20 euro duurder, of een prijsstijging van ruim 10 procent.

De Lijn zet nu vooral in op het nog maar in september gelanceerde m-ticket. De prijs van zo’n via een app gekocht ticket blijft ongewijzigd op 1,80 euro. Hier komen geen verwerkingskosten bij. Dat betekent dat het m-ticket vanaf februari een vijfde goedkoper zal zijn dan het sms-ticket. Wie bij de chauffeur een biljet koopt voor een enkele rit, betaalt 3 euro.

De Lijn past haar prijzen elk jaar in februari aan. De gemiddelde prijsstijging bedraagt ditmaal 2,5 procent, zegt De Lijn. Behalve de sms-tickets, worden ook de abonnementen en Lijnkaarten duurder. De prijzen van dag- en meerdagenpassen veranderen niet.

bron: Belga