Amerikaanse agent moet niet terechtstaan voor dood van zwarte man in Charlotte

Amerikaanse agent moet niet terechtstaan voor dood van zwarte man in Charlotte

Een agent in de Amerikaanse stad Charlotte (North Carolina) moet niet terechtstaan voor het doodschieten van een zwarte man op een parking. Volgens het openbaar ministerie handelde de agent wettelijk en wordt hij niet bestraft. De feiten dateren van september. Keith Lamont Scott werd doodgeschoten toen hij ondanks verschillende waarschuwingen uit zijn auto stapte. Advocaten van zijn familie stellen dat Scott de waarschuwingen mogelijk niet begreep omdat hij vorig jaar een zwaar hersenletsel had opgelopen en geneesmiddelen had genomen.

Naast de op de grond liggende Scott werd een wapen gevonden, maar ook na onderzoek blijft onduidelijk of de zwarte man een wapen in de hand had toen hij uit de wagen stapte of nadat hij uitgestapt was. Het openbaar ministerie meent echter dat Scott wel degelijk een gevaar was voor het leven van anderen.

Het incident leidde in Charlotte tot dagenlange, zware protesten. De familie van Scott toonde zich na de uitspraak ontgoocheld, maar riep de inwoners van Charlotte op rustig te blijven. “Geweld met geweld beantwoorden, is nooit een oplossing”, luidde het in een persmededeling.

bron: Belga