Voorbijganger steelt emmer vol goud in New York

In New York is een man erin geslaagd onopgemerkt aan de haal te gaan met een emmer goud. Op klaarlichte dag griste hij de emmer uit het laadruim van een vrachtwagen terwijl de transporteurs even niet opletten. De buit zou zo’n 1,5 miljoen euro bedragen.

De bewakingsbeelden dateren al van september, maar de politie van New York geeft ze nu vrij aangezien de man nog steeds spoorloos is. Hierop is te zien hoe hij zijn ogen niet gelooft bij het zien van het open laadruim.

De man aarzelt niet en pakt de emmer uit het gepantserde voertuig. Vervolgens maakt hij zich snel uit de voeten, zonder dat één van de passanten iets schijnt te merken.

Uit reconstructie van de camerabeelden heeft de politie kunnen opmaken dat de man een uur nodig heeft gehad om een kilometer af te leggen. Daarna zijn ze het spoor bijster. Dat de man zo traag stapte is logisch, de emmer weegt namelijk een goeie 40 kilogram.

De twee waardetransporteurs die verantwoordelijk waren voor de vracht, zeggen slechts een twintigtal seconden onoplettend te zijn geweest. Eén van de twee moest op het moment van de feiten iets ophalen en zijn collega ging snel naar de voorkant van de truck om zijn telefoon te halen. Lang genoeg blijkbaar om 1,5 miljoen euro kwijt te spelen.