Kindervriend komt om het leven in Aleppo

Foto Flickr

Anas al-Basha is tijdens een luchtoffensief om het leven gekomen. De jongeman wijdde zijn leven aan door oorlog getroffen kinderen in de Syrische stad Aleppo. Verkleed als clown toverde hij een lach op de gezichten van vele kinderen.

Al-Basha was 24 en directeur van Space for Hope, een organisatie die zich inzette voor getraumatiseerde kinderen in Aleppo. Door zich te verkleden als clown beurde hij kinderen op.

Space for Hope  heeft 34 medewerkers in zijn rangen en steunt twaalf scholen en vier psychosociale centra. De organisatie van de betreurde jongeman biedt ook financiële bijstand aan 365 kinderen die een of beide ouders hebben verloren.

De ouders van al-Basha vluchtten naar het platteland, maar hij verkoos te blijven en zijn werk te blijven uitvoeren. Al-Basha kwam om het leven na luchtaanvallen in Oost-Aleppo. Hij laat een vrouw na, waarmee hij amper twee maanden geleden huwde. De oorlog in Syrië heeft er een gezicht bij.

Er wonen nog steeds 250.000 mensen in Oost-Aleppo. Zij lopen allen een groot gevaar. Verschillende landen van de VN-Veiligheidsraad hebben een oproep gedaan om zo snel mogelijk een vredesakkoord te sluiten.

“In het belang van de mensheid, vragen we alle betrokken partijen en iedereen die invloed heeft alles te doen om burgers te beschermen en hulp in Oost-Aleppo toe te laten vooraleer het een grote begraafplaats wordt”, zegt Stephen O’Brien. Hij is het hoofd van de humanitaire operaties van de VN.