Laat de buren jou culinair verwennen dankzij FLAVR

FLAVR

Koken laat je liever aan anderen over en diepvriesmaaltijden zijn je te ongezond? Je enige optie is een duur restaurantbezoek? Niet sinds FLAVR België verovert. De Antwerpse start-up biedt een website en app aan waarop je maaltijden kan bestellen bij hobbychefs uit de buurt.

FLAVR bestaat nog geen jaar maar heeft al meer dan 8.000 maaltijden verkocht, waardoor het aanbod heel divers is. Zowel fans van vegetarische quinoa salades als klassiek stoofvlees vinden hier hun gading. Eén portie kost gemiddeld 7 tot 12 euro, een pak goedkoper dan een gerecht op restaurant.

Isabelle uit Antwerpen bestelde ongeveer een maand geleden haar eerste maaltijd via FLAVR. “Via de Facebookpagina kwam ik in contact met FLAVR. Ik werd al snel verleid door de heerlijke gerechten op de foto’s. Samen met vriendinnen heb ik het voor het eerst uitgeprobeerd.”

FLAVR

Verse quiche: lekker en gezond!

Via smakelijke foto’s bestel je een gerecht bij een chef uit de buurt. Die haalt voor jou zijn culinaire talenten boven en nadien haal je de maaltijd af bij de chef thuis. Bij FLAVR is alles dus kraakvers. “Ik eet graag low carb en gezond en bij FLAVR vind je meer dan genoeg. Er gaat niets boven lekkere, verse quiche”, beweert Isabelle.

Culinaire trip

Met FLAVR reis je heel de wereld rond. Ook Isabelle probeert graag nieuwe dingen uit. “Ik ben eens voor felgroene erwtensoep met kippenballetjes gegaan. Overheerlijk! Ook authentiek Afrikaans eten kan je proberen. Als je afhaalt bij mensen thuis is het eten echt volgens de originele thuiskeuken.”

Verken je eigen buurt

FLAVR wil het contact tussen klant en hobbychef aanmoedigen. Dat je je maaltijd bij de chef thuis afhaalt, draagt bij aan de belevenis. Ook voor Isabelle zijn de lokale en sociale voordelen belangrijk. “Ik ga altijd te voet mijn maaltijd afhalen. Zo heb ik mijn eigen buurt herontdekt en kwam ik lokale winkels tegen die ik nog niet kende. Ik vind het leuk om onthaald te worden in de chef zijn woonkamer en een praatje te maken. Ik heb ook eens een dessertje meegekregen en een persoonlijke boodschap bij mijn gerecht gevonden: ‘Hey Isabelle, geniet van je maaltijd!’”

Honger gekregen? Bestel vandaag nog op flavr.be en krijg met de code METROFLAVR 6 euro korting op je eerste maaltijd!