Wolken dekken felste koude in

Wolken dekken felste koude in

Deze namiddag blijft het droog en overwegend zonnig met soms hoge sluierwolken. Op het einde van de namiddag en vanavond vergroot de kans op lage wolken in het uiterste noorden en eventueel ook aan zee. De behoorlijk koude maxima zijn licht positief in de Hoge Ardennen en schommelen tussen 3 en 5 graden elders en 8 graden aan zee. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht breiden de lage wolken zich verder uit naar de rest van het land. Langs de Franse grens blijven er wellicht brede opklaringen tot het einde van de nacht. Er is kans op nevel of aanvriezende mist. De minimumtemperatuur daalt tot +5 graden vlak aan zee, -1 graad in het centrum en nog tot -5 graden in het uiterste zuiden.

Morgen krijgen we meestal veel wolken en is het soms ook nevelig. In de loop van de dag vergroot de kans op wat lichte regen of motregen. Langs de Franse grens kunnen er tijdelijk nog wel opklaringen voorkomen. De maxima liggen tussen +1 of +2 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan de kust. Morgennacht is het overal zwaarbewolkt met kans op wat lichte neerslag, eventueel met een wat winters karakter over het uiterste zuiden. De minima schommelen van -1 graad in Belgisch Lotharingen en 6 graden aan de kust.

Vrijdag is het eerst overwegend droog maar zwaarbewolkt. In de loop van de dag bereikt een zwakke storing met soms wat regen of motregen ons land vanaf Nederland en Duitsland, met maxima tot 9 graden in het centrum. Zaterdag blijft het droog met stilaan breder wordende opklaringen. De maxima schommelen rond 6 of 7 graden in het centrum bij een zwakke noordoostenwind. Ook zondag is het droog met vooral in het westen en het centrum brede opklaringen. Elders verwachten we soms meer lage wolken. Het wordt kouder met maxima rond 4 graden.

bron: Belga