Trump president-elect – Trump benoemt Elaine Chao officieel tot minister van Transport

Trump president-elect - Trump benoemt Elaine Chao officieel tot minister van Transport

De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft dinsdag officieel Elaine Chao aangeduid als minister van Transport. Volgens de media zou Trump woensdag aankondigen dat Steven Mnuchin zijn minister van Financiën wordt en Wilbur Ross zijn minister van Handel. Chao was viceminister van Transport onder ex-president George H.W. Bush en minister van Werk onder George W. Bush. “Minister Chao’s uitgebreide expertise en sterk leiderschap zijn van een onschatbare waarde in onze missie om onze infrastructuur herop te bouwen op een fiscaal verantwoordelijke manier”, aldus Trump in de mededeling. De bevestiging van Chao door Senaat zou geen al te grote problemen moeten opleveren, aangezien haar echtgenoot Mitch McConnell meerderheidsleider is. Hij zei eerder dat Trump “een duidelijke visie heeft om de infrastructuur in het land te hervormen, de economische groei te versnellen en goedbetaalde jobs te creëren.”
De keuze voor Mnuchin als minister van Financiën komt niet onverwacht. Hij werd door Trumps transitieteam aanbevolen voor de job, en was de voorzitter nationale financiën van de campagne van de Republikein. Mnuchin werkte 17 jaar lang als bankier bij Goldman Sachs en richtte een productiehuis op dat achter films als de “X-Men”-franchise en “American Sniper” zit. Zijn nauwe banden met Wall Street zullen waarschijnlijk het belangrijkste twistpunt worden bij zijn benoeming door de Senaat, aldus Politico. Progressieve groepen hebben al gemeld dat ze zich verzetten tegen de benoeming.
Volgens de media zou Trump bovendien Wilbur Ross gekozen hebben als minister van Handel. De miljardair is eveneens een voormalige bankier en investeerder. Hij heeft zijn reputatie opgebouwd door falende bedrijven er weer bovenop te helpen in verschillende economische sectoren. Hij was eveneens een adviseur van Trump tijdens zijn campagne, en werd dinsdag gezien toen hij de Trump Tower verliet met een “Make America Great”-pet in camouflagekleuren op zijn hoofd, aldus NBC News.

bron: Belga