Pitta-uitbater kreupel geslagen met moersleutel

Twee mannen moesten zich woensdag voor de Kortrijkse strafrechter verantwoorden voor een vechtpartij in een Izegemse pittazaak. De uitbater werd er met een moersleutel de knieën kapot geslagen en is blijvend invalide. Het duo riskeert twee jaar celstraf. Nadat ze gingen nachtvissen in Ingelmunster, reden twee mannen op 16 augustus 2014 door naar een pittazaak aan de Markt in Izegem. Een van hen had daar een week eerder een foutieve bestelling gekregen.

Ook die nacht ontstond er een discussie tussen de uitbater en de twee klanten, die een moersleutel bij zich hadden. De uitbater werd met die moersleutel op zijn knieën geslagen en liep blijvende invaliditeit van 7 procent op. Hij vraagt een provisionele schadevergoeding van 25.000 euro.

Een twintiger die tussenbeide kwam in het gevecht deelde ook in de klappen. Zijn tandvlees raakte ernstig beschadigd. De tandarts sluit niet uit dat zijn voorste tanden nog uitvallen door de verwondingen. De verdediging benadrukt dat de mannen nogal wat pintjes hadden geconsumeerd tijdens het vissen en dus aangeschoten in de pittazaak aankwamen. Geen van beiden gaf toe dat ze een moersleutel bij zich hadden.

Eerste beklaagde bekent dat hij de derde persoon, die tussenkwam, “een klop” gaf. De tweede beklaagde bekent enkel dat hij binnen in de zaak “een duw” gaf aan de uitbater. Hij benadrukte ook dat zijn kompaan de moersleutel uit de auto haalde en daarmee wilde “boel gaan maken”, maar de andere beklaagde ontkent dat.

Omdat ze een moersleutel bij zich hadden, vraagt het openbaar ministerie om ook voorbedachtheid in rekening te brengen. Zij vordert twee jaar, waarvan negen maanden effectief, voor elk van de mannen, die de schuld op elkaar afschuiven.

Vonnis op 21 december.

bron: Belga