Parket-generaal onderzoekt “vervalst” pv in dossier Kasteelmoord

Parket-generaal onderzoekt "vervalst" pv in dossier Kasteelmoord

Het Gentse parket-generaal heeft een onderzoek geopend naar een proces-verbaal in het dossier van de Kasteelmoord, dat volgens de familie Gyselbrecht vervalst werd. Volgens de familie probeerde het Brugse parket met het document de advocaat van dokter André uit de rechtszaal te weren, schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Het bewuste proces-verbaal werd in juni door het Brugse parket naar de Antwerpse stafhouder opgestuurd. In een brief beklaagde het parket zich over de advocaat van André Gyselbrecht, Johan Platteau, die in juni met Elisabeth Gyselbrecht, de weduwe van Stijn Saelens, op restaurant zou hebben gezeten.

Het pv kwam uit een onderzoek over een vermeende motordiefstal in Brugge, waarin Elisabeth als getuige werd gehoord. Een eerste proces-verbaal over dat verhoor werd de avond zelf al opgesteld, door twee agenten van de Tieltse politie. Zes dagen later stelde één agent een aanvullend pv op, met daarin één opmerkelijke zin: de verklaring van Elisabeth Gyselbrecht, als zou ze met Platteau op restaurant hebben gezeten.

Elisabeth Gyselbrecht ontkent die uitspraak, en de Antwerpse stafhouder besloot al in oktober dat de Brugse klacht niet klopt. Verschillende advocaten getuigden dat zij die avond met Platteau op restaurant zaten, zonder Elisabeth.

Peter Gyselbrecht diende vervolgens een klacht in wegens “valsheid in geschrifte en het gebruik van valse stukken”. Want volgens de familie Gyselbrecht probeerde het parket de verdediging van dokter André Gyselbrecht te schaden.

Omdat de klacht mogelijk ook een magistraat viseert, wordt het hele dossier nu naar een hoger niveau getild. Het Gentse parket-generaal zal de zaak onderzoeken, zo bleek gisteren voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling.

bron: Belga