Parket bevestigt onderzoek naar verkrachting tienermeisje in MPI

Parket bevestigt onderzoek naar verkrachting tienermeisje in MPI

In een opmerkelijke paginagrote brief in De Standaard beschrijft een vertrouwenspersoon hoe een tienermeisje begin dit schooljaar het slachtoffer werd van een groepsverkrachting in een medisch-pedagogisch instituut. Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, bevestigt dat er een klacht is binnengekomen en dat de feiten onderzocht worden. Het meisje, dat een verstandelijke beperking heeft, maakte pas dit schooljaar de overstap van de lagere school naar het medisch-pedagogisch instituut. Iemand uit haar omgeving beschrijft hoe ze de eerste twee weken stapsgewijs ingepalmd werd door een oudere leerling van het instituut, met een groepsverkrachting door medeleerlingen als gevolg.

Het misbruik werd diezelfde avond opgemerkt in het internaat. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht en de politie werd erbij gehaald. Het parket zegt dat er een klacht is binnengekomen en de feiten onderzocht worden.

De tiener is ondertussen van het instituut gehaald. In de brief wordt uitgehaald naar de manier waarop de directie het meisje op de instelling wilde houden. “Ik ben bang dat er nog meisjes zijn die net als ik graag naar een grote school willen maar alleen een plaats vinden in een school waar er dingen gebeuren die niet goed zijn”, klinkt het afsluitend. “Ik denk dat er ook veel te weinig plaatsen zijn voor kinderen zoals ik.”

bron: Belga