Obama sluit presidentskandidatuur Michelle uit

Obama sluit presidentskandidatuur Michelle uit
Obama sluit presidentskandidatuur Michelle uit

De Amerikaanse president Barack Obama heeft het al meermaals gezegd, maar aangezien het hardnekkig gerucht aanhoudt, herhaalde hij zijn woorden nog eens. Zijn echtgenote Michelle zal “nooit” kandidaat zijn voor het Witte Huis. Sinds de verrassende overwinning van Donald Trump bij de presidentsverkiezingen op 8 november wordt Michelle op sociale media opgeroepen zich kandidaat te stellen voor de Democratische partij bij de verkiezingen in 2020.

“Michelle zal nooit kandidaat zijn”, aldus Barack Obama in een interview met het tijdschrift Rolling Stone, dat gisteren is gepubliceerd maar al op 9 november is afgenomen. “Ze is de meest getalenteerde persoon die ik ken. Ze heeft een ongelofelijke weerklank bij het Amerikaanse volk. Maar ik zeg al lachend dat ze te verstandig is om in de politiek te willen zijn.”

De afgelopen jaren is Michelle Obama al talloze keren gevraagd naar haar ambities. Zij herhaalde steeds dat ze niet in de voetstappen van Hillary Clinton zal treden. Michelle Obama zal 53 jaar zijn op het ogenblik dat ze het Witte Huis verlaat, op 20 januari 2017. Barack Obama zal dan 55 zijn.

Bron: Belga