Kristallen Fiets - Greg Van Avermaet wil nu ook klassieker op palmares

door
Belga
Leestijd 2 min.

Greg Van Avermaet heeft zijn derde trofee Kristallen Fiets beet. De kopman van BMC won met een monsterscore, voor Wout van Aert en Tim Wellens. "Hoe langer hoe meer begin ik te beseffen welke impact die Olympische medaille heeft", reageerde de 31-jarige Oost-Vlaming. Van Avermaet moet dezer dagen van de ene naar de andere huldiging, telkens op krukken, want de renner liep bij een mountainbiketochtje midden november een breukje op. "Niet super erg, maar ik loop toch al een tijdje met krukken en een speciaal verband."

Dinsdag kreeg hij groen licht van de dokter om te trainen op de rollen. "Ik heb me toch echt bijna twee weken lang heel rustig gehouden", aldus Van Avermaet op de uitreiking van de Kristallen Fiets. "Het had geen zin om de zaken te forceren. Ik heb veel in de zetel gelegen, genoten van de tijd samen met mijn vriendin Ellen en met dochter Fleur. Ik heb echt mijn tijd genomen, want het had geen nut om de dingen sneller te doen dan nodig."

Woensdag trainde hij een beetje op de rollen, lag hij zelfs even in het zwembad. "In het water, zwemmen, deed deugd. Nu mag ik weer fietsen en mijn herstel vlot zoals het moet, maar het zal toch nog zeven à tien dagen duren vooraleer ik echt op de weg mag trainen, gelukkig komt het trainingskamp met BMC, dat start op 9 december, niet in gevaar."

Van Avermaet won de Kristallen Fiets woensdagavond voor de derde keer in zijn carrière. "Meer en meer begin ik te beseffen wat die Olympische titel teweeg heeft gebracht. Ik was altijd de renner die wachtte op die grote overwinning, wel opeens was daar die olympische medaille, ik had zelf ook niet gedacht dat het meteen de hoofdvogel zou zijn. Dat heeft veel teweeg gebracht, alleen al als je kijkt naar al die huldigingen die ik nu moet meemaken, ongelooflijk. Maar ik blijf ambitieus. Er zijn nog veel klassiekers die ik wil winnen, in de eerste plaats de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, en dan op langere termijn: misschien wel Luik-Bastenaken-Luik."

.

bron: Belga