Hackers zenden anti-Israëlische kortfilm uit op televisie in Israël

door
Belga
Leestijd 1 min.

Onbekende hackers hebben gisterenavond minutenlang televisie-uitzendingen in Israël onderbroken en in plaats daarvan een anti-Israëlische propagandafilm getoond. De Israëlische omroep berichtte vandaag dat de aanval gericht was tegen de grootste twee commerciële zenders. De kortfilm was in verschillende regio's van het land te zien. In de kortfilm werd beweerd dat de vele bosbranden van afgelopen week in Israël een "goddelijke vergelding" waren en de vlammen "harten hadden geblakerd", klonk het op de radio.

De politie gaat bij een deel van de bosbranden uit van "nationalistisch gemotiveerde" brandstichtingen, had politiecommissaris Roni Alscheich gezegd. De autoriteiten hebben 23 mensen opgepakt, onder hen 16 Arabieren. Israëlische media hadden al voortijdig over een "brandintifada" van de Palestijnen gesproken.

Communicatieverantwoordelijken omschreven het binnendringen van de hackers in het televisieprogramma als sabotage. Ze zullen samenwerken met Justitie om de daders gepast te vervolgen, aldus nog de radio.

Bron: Belga