Bezoek aan High Tech Campus in Eindhoven bezorgt koning Filip geen stress

Bezoek aan High Tech Campus in Eindhoven bezorgt koning Filip geen stress

Koning Filip heeft woensdagmorgen een bezoek gebracht aan de High Tech Campus in Eindhoven. Hij was er aanwezig bij verschillende demonstraties en liet zichzelf ook onderwerpen aan een test met een stressmeter. Op de High Tech Campus, die zichzelf omschrijft als de slimste vierkante kilometer van Europa, bevinden zich verschillende ondernemingen die zich bezighouden met de ontwikkeling van hoogtechnologische toepassingen. Er is ook een groot aantal Belgen tewerkgesteld in de ongeveer 150 bedrijven op de site.

De koning sprak er eerst met enkele jonge starters, die ook demonstraties gaven. Zo kon hij zien hoe een 3D-printer een Belgische euromunt afdrukte met Belgische chocolade. Daarna werd de koning met een elektrische bus gebracht naar een andere onderneming op de High Tech Campus: het Holst Centre. Dat medische hightech-bedrijf is een joint-venture tussen het Belgische Imec en het Nederlandse TNO.

Ook daar was de vorst aanwezig bij enkele demonstraties. De meest opmerkelijke voorstelling was die van een stressmeter, in de vorm van een armband. De zichtbaar ontspannen vorst gaf zich spontaan op als vrijwilliger voor een test met het apparaat. Hij toonde zo aan opmerkelijk weinig last te hebben van stress, in tegenstelling tot de jonge vrouw die de demonstratie bij de koning uitvoerde.

Koningin Mathilde volgde woensdagvoormiddag weer een ander programma dan haar man. Zij nam samen met de Nederlandse koningin Maxima de trein van Amsterdam naar Utrecht. Daar kreeg ze uitleg over het nieuwe station Utrecht Centraal, dat gebouwd is door een Nederlands filiaal van het Belgische Besix.

bron: Belga