Agape Belgium organiseert manifestatie voor Standing Rock

Agape Belgium organiseert manifestatie voor Standing Rock

Agape Belgium demonstreert op 4 december nabij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Door de bouw van een grote oliepijpleiding dreigt het drinkwater in Standing Rock vervuild te worden. De Lakota Sioux, die langs de pijpleiding wonen, valt bovendien gruwelijk geweld te beurt, kaarten de initiatiefnemers aan. Niet enkel in Brussel, maar op diverse plaatsen in heel Europa zal er aanstaande zondag een manifestatie plaatsvinden nabij de Amerikaanse ambassades. De deelnemers willen zo hun verbondenheid tonen met de bewoners van Standing Rock en een teken geven aan de Amerikaanse overheid. Door de bouw van de Dakota Access Pipe Line in het reservaat Standing Rock dreigt een milieuramp. Het gezond drinkwater dreigt er schaars te worden en de rivieren vervuild.

De Indianen die er wonen voeren al maanden een geweldloos protest, maar de ordediensten grijpen er hard in. Volgens de woordvoerster van Standing Rock, Marilyn Black Elk, worden kinderen en vrouwen door de werkmannen ontvoerd, verkracht en vermoord. Agape Belgium zegt dat de mensenrechten van de Lakota Sioux er worden geschonden. De Amerikaanse overheid plant Standing Rock op maandag 5 december te laten ontruimen.

Daarom wil Agape Belgium, samen met mensen over heel Europa, hun afgunst over deze praktijken laten blijken met een vreedzame statische demonstratie. Die vindt plaats op 4 december om 15 uur, aan de Kunstlaan in Brussel, nabij de Amerikaanse Ambassade.

bron: Belga