“YOU-nite”-project roept jongeren op van zich te laten horen in filmpjes

YOU-nite-project roept jongeren op van zich te laten horen in filmpjes

Studenten van de faculteit Sociale Wetenschappen aan de KU Leuven willen jongeren een stem geven en ervoor zorgen dat die ook gehoord wordt. Daartoe hebben ze een online platform opgericht waarop ze filmpjes van om en bij de vijftien seconden verzamelen, waarin jongelui hun toekomstdromen of wensen voor België kunnen delen.

«Het idee erachter is dat sociale cohesie, het gevoel te hebben dat iedereen evenveel kansen krijgt, de voedingsbodem van extremistisch gedachtegoed tegengaat», zegt Thomas Frissen, die aan de KU Leuven onderzoek doet rond het thema, en de studenten coacht. De batterij filmpjes zal uiteindelijk aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (CD&V) en premier Charles Michel (MR) bezorgd worden.

De Leuvense scholieren zullen de komende weken de straat op trekken om visies te verzamelen. De jeugd kan ook zelf een filmpje maken en doorsturen via e-mail of via de Facebookpagina van het project. Het meest originele en concrete filmpje maakt kans op een reis ter waarde van 300 euro. you-nite.be