Een duurzame variant van bacon? Het bestaat!

Een Nederlands bedrijf heeft een zeewiervariant van spek op de markt gebracht. I sea bacon is volgens de ontwikkelaars een plantaardig, gezond en duurzaam alternatief voor het vlees.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Hou je van heerlijk, krokant spek, maar besef je dat het niet goed is voor de dieren en het milieu? Dan kies je toch gewoon voor zeewierbacon.

Het bedrijf achter het idee, Seamore, lanceerde eerder zeewierpasta, waarvooor het verschillende internationale prijzen kreeg. Vooral de missie van het bedrijf kreeg lof: producten omtoveren tot een gezondere, duurzame variant.

"Magisch moment"

“Het moment dat ik het zeewier voor het eerst in de pan gooide, was magisch”, vertelt oprichter Willem Sodderland. “De prachtige paarse blaadjes veranderden in groen, knapperig spek. Ik deed er eieren bij en het eerste gerecht was gemaakt.”

“Zeewier is de duurzaamste voeding op aarde, terwijl de normale bacon juist een ecologische nachtmerrie is. Bovendien hoeft er geen varken voor geofferd te worden”, besluit Sodderland.

Een minpuntje? De lekkernij ziet er helemaal niet uit als spek.