Weerbericht – Temperatuur duikt ’s nachts weer onder nul

Dinsdagnamiddag blijft het zonnig maar koud met maxima van 0 graden in de Hoge Ardennen tot +2 à +3 graden in het centrum en het westen. Er waait een zwakke, aan zee en in Hoog-België af en toe een matige oostenwind. Ook dinsdagavond en -nacht is het helder. Het gaat opnieuw overal stevig vriezen met minima van -3 graden in de kuststreek, rond -4 graden in het centrum tot -8 graden in de Hoge Venen.
Woensdag blijft het eveneens droog. ’s Ochtends is het meestal zonnig. In de loop van de dag verschijnen er meer hoge sluierwolken en op het einde van de namiddag vergroot de kans op lage wolken langs de Nederlandse grens. Het wordt, met uitzondering van de kust, nogmaals koud met maxima van 0 graden in de Hoge Venen, rond 2 of 3 graden in het centrum en van 4 tot 7 graden over het westen.

Woensdagavond en -nacht neemt vooral de lage bewolking verder toe vanuit het noorden tot het noordwesten. Het kan nevelig worden. De minima schommelen tussen 1 graad over het noorden en -5 graden in het uiterste zuiden.
Donderdag en vrijdag veel wolken met mogelijk wat lichte neerslag. Zachter met vrijdag maxima rond 9 graden in het centrum. Tijdens het weekend overwegend droog met soms opklaringen en geleidelijk minder zacht.

bron: Belga