Staatsbezoek aan Nederland – België trakteert Nederlanders op diner en concert van Ozark Henry

Nadat Nederland maandagavond een staatsbanket had aangeboden, was het dinsdagavond de beurt aan België om een ‘retourprestatie’ te leveren. Daarom werd het Nederlandse vorstenpaar in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam onder meer vergast op een optreden van de Belgische zanger Ozark Henry. Ozark Henry gaf een 45 minuten durend galaconcert, dat de naam ‘All Of Us’ meekreeg. Onder begeleiding van het Nationaal Orkest van België en van solisten van De Munt stak hij songs als ‘At Sea’, ‘Godspeed’, ‘Sweet Instigator’ en de David Bowie-klassieker ‘Heroes’ in een nieuw jasje.
Daarna kregen Willem-Alexander en Maxima nog een Belgisch diner aangeboden. Koning Filip nam bij die gelegenheid nogmaals het woord om het Nederlandse koningspaar te bedanken voor de ontvangst tijdens het staatsbezoek. Hij opperde meteen ook de mogelijkheid van een Nederlands bezoek aan ons land. “Binnenkort hopen we u beiden in België te mogen ontvangen”, verklaarde de Belgische koning.
De Nederlandse koning Willem-Alexander had in zijn speech nog woorden van lof voor ons land. “Je hebt beter een goede buur dan een verre vriend. Maar als je een goede buur én een goede vriend hebt, is dat het beste wat je kan hebben”, verklaarde het Nederlandse staatshoofd.

bron: Belga