Koning Filip benadrukt belang van samenwerking tussen België en Nederland

Koning Filip benadrukt belang van samenwerking tussen België en Nederland

Koning Filip en koningin Mathilde zijn tijdens de tweede dag van het staatsbezoek aan Nederland ontvangen op het Binnenhof in Den Haag, zowat de Nederlandse variant van de Wetstraat. De Belgische vorst hield er een speech waarin hij zich positief uitliet over Belgisch-Nederlandse samenwerking. Koning Filip en koningin Mathilde hadden in het Binnenhof in Den Haag een lunchvergadering met de Nederlandse regering. Ze ontmoetten ook de Nederlandse minister-president Mark Rutte. Koning Filip hield opnieuw een korte speech, waarin hij het belang van samenwerking tussen beide landen benadrukte. “We zijn beide landen van kleine en middelgrote ondernemingen. Met onze relatief kleine thuismarkten en hoge productiviteit hebben we nood aan een ruimer Benelux-kader, een goed functionerende Europese interne markt en een evenwichtige globale ordening van de wereldhandel”, zo deelde hij mee.

“Vanuit onze geografische ligging zijn we geroepen elkaar te versterken op het vlak van duurzame en efficiënt verbonden infrastructuur, transport en energie”, verklaarde hij verder.
Koning Filip had eerder op de dag samen met zijn Nederlandse ambtgenoot Willem-Alexander in Noordwijk al een bezoek gebracht aan ESTEC, het technologisch zenuwcentrum van van het Europees ruimtevaartagentschap ESA. De koning kreeg er onder meer uitleg van Frank De Winne, de laatste Belg in de ruimte.

bron: Belga