FIFA: "Een heel droevige dag voor de voetbalwereld"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Wereldvoetbalbond FIFA spreekt van "een heel droevige dag voor de voetbalwereld" na de vliegtuigcrash in Colombia. "Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun families en vrienden. De FIFA wil zijn medeleven betuigen aan de supporters van Chapecoense, de voetbalgemeenschap en de media", liet FIFA-voorzitter Gianni Infantino weten. Bij de crash van het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij LAMIA Airlines waarin ook de Braziliaanse voetbalploeg Chapecoense zat, kwamen in totaal 75 mensen om het leven. Zes inzittenden van het vliegtuig overleefden de crash, onder wie enkele voetballers van Chapecoense. Het vliegtuig stortte maandagavond neer nabij de Colombiaanse stad Medellin, na elektronische storingen. Wegens het slechte weer was het voor hulpverleners moeilijk om de rampplek te bereiken.

Chapecoense was naar Colombia afgereisd voor de heenwedstrijd van de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League. Daarin moesten ze het opnemen tegen Atlético Nacional. De return stond voor volgende week in Brazilië op het programma, maar beide wedstrijden zijn inmiddels door de Zuid-Amerikaanse Voetbalconfederatie Conmebol tot nader order uitgesteld. Brazilië kondigde inmiddels een nationale rouw aan van drie dagen.

In het thuisland wordt intussen verslagen gereageerd. "Dit is een immense tragedie", verklaarde Ivan Tozzo, vicevoorzitter van Chapecoense. "We zijn in het stadion samengekomen om de families van de slachtoffers op te vangen. Voorlopig kunnen we niet veel meer doen dan afwachten."

bron: Belga