Excuses van De Lijn en van buschauffeur die vertrekt met kinderwagen maar zonder moeder

Excuses van De Lijn en van buschauffeur die vertrekt met kinderwagen maar zonder moeder

De Lijn Oost-Vlaanderen en een buschauffeur verontschuldigen zich bij de moeder van een peuter die vrijdagnamiddag in zijn buggy alleen een korte busrit maakte omdat de deuren dichtgingen nog voor zijn moeder aan het station Gent-Dampoort kon opstappen. Het feit dat de chauffeur niet reageerde op signalen van medereizigers leidde afgelopen weekend tot heel wat protest op sociale media en wordt hem nu door de directie zwaar aangerekend. “Na het bekijken van de camerabeelden erkent de chauffeur en de directie dat er ernstige fouten zijn gemaakt”, zegt woordvoerster Marianne Thysebaert (De Lijn Oost-Vlaanderen). “De Lijn en de chauffeur verontschuldigen zich bij moeder en kind en de reizigers die getuige waren van het incident. De Lijn zal met de moeder contact opnemen om haar persoonlijk ervan te overtuigen dat het incident ernstig genomen wordt.”

De man krijgt volgens de vervoersmaatschappij een “zware sanctie” opgelegd. Hij blijft dus aan boord, weliswaar met uitdrukkelijke voorwaarden. “De chauffeur zal van kortbij opgevolgd worden en opleiding volgen.”

De Lijn benadrukt klantvriendelijkheid hoog in het vaandel te voeren. “Alle chauffeurs en personeelsleden die in contact komen met klanten moeten in alle omstandigheden klantvriendelijk zijn, correct en met respect met klanten omgaan.”

bron: Belga