Zonnig en koud overdag, kwik ’s nachts in de min

Zonnig en koud overdag

Deze namiddag zal het zonnig maar koud blijven. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en +5 graden aan zee. Door de matige oostelijke tot noordoostelijke wind voelt het echter koud aan. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het wolkeloos en dalen de temperaturen naar waarden tussen -3 en -6 graden. De oostenwind neemt wat af in kracht, tot matig aan de kust en in de Ardennen en zwak elders.

Morgen profiteren we nog van veel zonneschijn. Het wordt weer koud met temperaturen die niet hoger komen dan 0 graden in de Hoge Venen en +2 of +3 graden elders. De oostenwind zal wel wat afnemen in kracht, tot zwak.

Woensdag blijft het droog en wordt het na een nieuwe koude nacht zonnig met in de loop van de dag meer en meer hoge sluierbewolking. In de late namiddag en avond trekt lage bewolking het land in vanaf het noorden. De maxima liggen daardoor hoger, tussen 2 graden in de Ardennen en mogelijk 8 graden aan zee. De wind is eerst zwak en wordt later matig uit zuidwest tot west.

Donderdag wordt het zwaarbewolkt en nevelig of mistig met in de loop van de dag ook wat motregen. De maxima liggen tussen 2 graden in het zuidoosten en 8 à 9 graden aan de kust. Vrijdag is het eerst regenachtig maar in de namiddag wordt het droger en verschijnen er meer en meer opklaringen. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden.

bron: Belga