Weerbericht – Koude maar zonnige dag

Maandag wordt het overal zonnig met maxima tussen 0 en 5 graden bij een matige en schrale noordoostelijke wind die het een stuk kouder doet aanvoelen. ’s Avonds en ’s nachts blijft het overwegend helder en koelt het flink af. Het gaat overal vriezen met minima rond -4 of -5 graden. Dat meldt het KMI. Dinsdag krijgen we door toedoen van een hogedrukgebied, dat zich uitstrekt van Duitsland tot Ierland, rustig en koud weer met volop zon. De maxima liggen tussen 1 en 4 graden. Dinsdagnacht gaat het overal opnieuw flink vriezen.
Woensdag is het nog droog en vrij zonnig ondanks de toenemende hoge bewolking vanuit het noorden. De maxima liggen tussen 2 en 6 graden. Donderdag en vrijdag wordt het dan overwegend zwaarbewolkt en grijs met nu en dan wat lichte regen of motregen. Het wordt wel wat zachter met maxima tussen 3 en 9 graden.
Volgend weekend wordt het wisselvalliger en frisser met opklaringen, maar ook kans op een bui. De maxima liggen rond 6 graden in het centrum en ook wat lichte nachtvorst is opnieuw mogelijk.

bron: Belga