Spil in misbruikschandaal in Engels voetbal opgenomen in ziekenhuis

De man die de spil zou zijn in een kindermisbruikschandaal dat het voetballandschap in Engeland heeft opgeschrikt, zou opgenomen zijn in het ziekenhuis. Dat schrijft Sky News. De 62-jarige Barry Bennell zou vrijdagavond al overgebracht zijn naar het ziekenhuis, luidt een mededeling van het Thames Valley politiedepartement. Er wordt gevreesd voor zijn gezondheid, bericht de nieuwswebsite. Vorige week traden verschillende oud-voetballers, onder wie enkele ex-profspelers, naar voren die jarenlang seksueel misbruikt zijn geweest door hun toenmalige trainer, Barry Bennell, bij de club Crewe Alexandra. Deze man zat al driemaal in de gevangenis voor kindermisbruik, maar de onthullingen van Andy Woodward, Steve Walters, Chris Unsworth, Jason Dunford en Anthony Hughes waren nog niet gekend.

Een onlangs ingestelde hulplijn leverde meer dan honderd meldingen op. Het waren allemaal meldingen over seksueel misbruik bij voetbalclubs. De FA liet in een verklaring weten dat ze nauw samenwerkt met de politie en een onafhankelijk juridisch adviseur heeft ingeschakeld voor het onderzoek. De bond wil vooral weten welke informatie bij de FA en clubs bekend was ten tijde van het misbruik, of er indertijd actie is ondernomen en welke stappen nu nodig zijn.

De club die in het seksschandaal een centrale rol vertolkt, kondigde zaterdag een eigen onafhankelijk intern onderzoek aan. Crewe Alexandra komt uit in de League Two, de derde Engelse profdivisie.

bron: Belga