Ouders Merel De Prins hopen op strenge straf

Ouders Merel De Prins hopen op strenge straf

De ouders van Merel De Prins hopen dat de Vilvoordse politierechtbank een strenge straf zal uitspreken voor Muhammed Aytekin, de jongeman die op 28 oktober 2015 hun 12-jarige dochter doodreed in Vilvoorde. Dat hebben ze gezegd op de zitting van de politierechtbank. Daar eiste het parket een celstraf van 3 jaar, een geldboete van 12.600 euro en een rijverbod van 17 jaar en 6 maanden tegen de jongeman. “Wij zijn levenslang gestraft”, zeiden beide ouders. “Kort voor het ongeval moest Merel van school een brief naar zichzelf schrijven, met haar wensen voor 2016”, zei moeder Peggy. “Daarin hoopte ze op een iPad, een weekend in Londen, een wakeboard-kamp, succes bij het sporten en, vooral, een gouden medaille bij het turnen. Dat alles is haar afgenomen door een roekeloos, gewetenloos persoon. Iemand die keer op keer betrapt wordt op rijden hoewel hij geen rijbewijs heeft, en toch in een auto blijft kruipen, kruipt in een moordwapen en is niets anders dan een moordenaar. We hopen dat de rechtbank niet te mild is.”

“We hebben het heel moeilijk”, voegde vader Kris toe. “Door dit proces herbeleven we heel het ongeval. Van de dader verwachten we niets. Hij kan ons niets zeggen en moet ons ook niets zeggen, hij zal nooit de pijn voelen die wij voelen.”
“Ik heb het zeer moeilijk om mijn cliënten uit te leggen dat dit niet meer is dan een ongeval”, zei meester Pascal Nelissen Grade, de advocaat van de ouders. “Het valt niet te begrijpen dat deze man kon blijven rondrijden. Zijn houding voor, tijdens en na het ongeval is schokkend. Niet alleen organiseert hij zijn vlucht en maakt hij zijn wagen weg, hij heeft ook nooit zijn spijt betuigd.”
Het vonnis valt op 12 december.

bron: Belga