Geens verzekert personeel gevangenentransport dat job niet in gevaar komt

Geens verzekert personeel gevangenentransport dat job niet in gevaar komt

Justitieminister Koen Geens (CD&V) verzekert het personeel dat instaat voor het transport van gevangenen dat hun job niet in gevaar komt en in de toekomst niet zal worden overgenomen door de private sector. Vanochtend hebben de chauffeurs van de gevangenis van Vorst het werk spontaan neergelegd. De chauffeurs in Vorst zijn niet te spreken over de hervorming van de wet op de private veiligheid die de federale regering eind vorige week heeft goedgekeurd. Daardoor zouden private bewakingsfirma’s voortaan kunnen instaan voor het transport van gedetineerden.

Geens verzekert echter dat ongerustheid niet nodig is. Hun job komt niet in gevaar en zal niet worden overgenomen door de private sector, luidt het. De Justitieminister verwijst daarbij naar de overgang van het personeel van het huidige Veiligheidskorps naar de nieuw op te richten dienst bij de federale politie. “De situatie van de chauffeurs zal verder bekeken worden in de werkgroep die daaromtrent is opgericht”, aldus Geens. “Het blijft de bedoeling met de creatie van dit korps om de betrokken diensten onder één commandolijn te brengen en om de werkprocessen te optimaliseren. Dit wordt ook duidelijk uit de lijst van taken die in voorkomend geval zou worden overgedragen aan de federale politie.”

De chauffeurs in Vorst zijn intussen opnieuw aan het werk. Volgens Filip Dudal van ACV Openbare Diensten zijn de bonden echter wel nog altijd van plan om later op de dag een stakingsaanzegging in algemeen vakbondsfront in te dienen.

bron: Belga