Verloren hond komt met de taxi terug naar huis

Tijdens een wandeling op de hoogste berg van Groot-Brittanië loopt hondje Harris plots weg om wilde herten achterna te zitten. Tot grote verbazing van zijn baasjes wordt de hond enige tijd later door een taxi voor de deur afgezet.
door
Armin
Leestijd 1 min.

Omdat Harris wegliep op een hoogte van 1.345 meter en bij een temperatuur onder het vriespunt, werden het dier niet veel overlevingskansen toegedicht. De vrienden van Christoff en zijn vrouw, die de hond mochten uitlaten, belden al in paniek om het koppel op de hoogte te stellen van het verlies van hun hondje.

Dit was echter buiten twee bergbeklimmers gerekend. Zij belden het nummer op de halsband en kwamen terecht bij de moeder van Christoff, die in zijn oude huis woont. Zij gaf hen het adres van haar zoon, waarop de twee klimmers een taxi belden die de hond naar huis bracht.

Harris kwam blijgemutst terug van zijn avontuur en ook de vrienden van zijn baasjes konden weer opgelucht ademhalen. Christoff en zijn vrouw zijn nu op zoek naar de twee klimmers die hun geliefde viervoeter gered hebben en lanceerden hiervoor een oproep op Facebook.