Maak je beste eerste indruk !

Wil je starten via een uitzendkantoor, dan begint alles met een gesprek met een uitzendconsulent. Tijdens dit gesprek bekijken jullie samen wat je talenten zijn. Op basis hiervan stelt de uitzendconsulent je als kandidaat voor bij klanten die naar jouw talenten op zoek zijn. Als er een goede match is, volgt een eerste gesprek. Met deze vijf tips bereid je je beter voor en neem je voorsprong:

  1. Bekijk en bespreek je cv heel grondig tijdens het kennismakingsgesprek met je consulent. Vraag indien nodig enkele tips voor een nog sterker cv of een betere lay-out. Als specialisten weten de mensen van t-interim immers perfect wat werkt.
  2. Overloop samen met je t-interim consulent enkele belangrijke zaken voor een gesprek. Vraag naar de contactpersoon, net als de adresgegevens van het bedrijf en het tijdsstip van het gesprek. Vraag eventueel ook naar vroegere ervaringen met het bedrijf of de contactpersoon, en leer je contactpersoon op voorhand kennen. Bekijk ook alle details van de gevraagde functie, het concrete takenpakket en functievereisten. Link dit aan vorige ervaringen, match met opleidingen en gebruik dit in je sollicitatiegesprek.
  3. Bekijk voordien altijd eens de website van het bedrijf. Lees bij over de kernactiviteiten en historiek. Zorg ook dat je op de hoogte bent van de bedrijfswaarden en -cultuur. Zo kan je als kandidaat het bedrijf in kwestie eigen maken en bereid je je optimaal voor.
  4. Een goed sollicitatiegesprek betekent vooral tweerichtingsverkeer. Als kandidaat mag je dus zeker ook zelf vragen aan de contactpersoon stellen. Zo toon je je interesse in het bedrijf en je goesting voor de job. Wees dus assertief, maar ook niet té. Want dan kan je contactpersoon je als arrogant ervaren.
  5. Toon jezelf van je beste kant tijdens een sollicitatiegesprek. Want er is maar één indruk die telt, en dat is de eerste. Verzorgde kledij, vriendelijk zijn, persoonlijke hygiëne… het lijkt evident maar wordt vaak vergeten. Bovendien zorgt het voor ergernis en een negatief sollicitatiegesprek. Want vergeet niet: een mooie glimlach is goud waard.