Lidl: Groei mee dankzij hypermodern distributiecentrum

Uniek zijn de bedrijven die fors groeien in deze tijden. Lidl bijvoorbeeld, dat binnenkort een nagelnieuw distributiecentrum nabij Marche-en-Famenne opent. Honderd nieuwe medewerkers kunnen meewerken aan de groeispurt van deze smart retailer.

Projectleider Pieterjan De Kezel en zijn collega’s bij Lidl waren de laatste twee jaren druk met het ontwerpen, verfijnen en laten bouwen van het vijfde, grootste en meest duurzame distributiecentrum van Lidl in ons land. Nu het hoogtechnologische project bijna klaar is, worden de laatste van 100 nieuwe medewerkers gezocht.

Zowel teammanagers als teamleden uit verschillende domeinen als logistiek, HR, financieel, technisch, administratie… krijgen kansen op een boeiende job.

Open samenwerking

Hoe het distributiecentrum werd gerealiseerd, zegt veel over de werksfeer bij Lidl.
“Ik werk in nauwe samenwerking met onze bouwafdeling aan de bouw van het distributiecentrum, de inrichting en het operationeel maken”, zegt projectleider Pieterjan De Kezel (30). “In totaal zijn er meer dan vijftien afdelingen van Lidl betrokken bij het nieuwe distributiecentrum. Het is fantastisch om te zien dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Iedereen gaat ten volle op in zijn expertise, en doet inspanningen om heel open en eenvoudig naar collega’s te communiceren. Omdat we als groep vertrouwen op elkaar, vinden we sneller oplossingen en wisselen we informatie gemakkelijker uit.”

Investering in mensen

Elke nieuwe medewerker krijgt een intensieve opleiding van minstens drie tot vijf weken. Ook bij dit project is dit niet anders. Iedereen volgt mee in een distributiecentrum van Lidl. Zo starten ze met ervaring in Marche-en-Famenne. Ze leren er ook de vijf waarden van Lidl kennen: eenvoud, verantwoordelijkheid, gedrevenheid, klantgerichtheid en fairness.
Deze waarden gekoppeld aan de inspanningen geleverd voor het personeel, geven de in totaal 6.500 Belgische werknemers een goed gevoel. “Ik zie dat heel wat mensen hier al lang werken, wat wel wil zeggen dat ze zich goed voelen”, ervaart Sabine Remy.

www.werkenbijlidl.be


3 kenmerken van echte Lidl-medewerkers

Flexibel

In logistiek zijn op piekmomenten overuren al eens mogelijk. Lidl-medewerkers zijn op dat moment dan ook bereid om deze pieken op te vangen.

Open en communicatief

Je werkt met verschillende collega’s en afdelingen samen, deelt informatie en helpt elkaar verder.

Innovatief

Je toont je innovatieve ingesteldheid, zoekt naar het beste, het nieuwste, meest duurzame. Zo mikt het nieuwe distributiecentrum op een BREEAM-certificering.


“Nieuwste technologieën”

200x200__0003_koen-fouquartKoen Fouquart (42)
Manager Industriebouw

“Lidl doet grote investeringen, waardoor we hier op de bouwafdeling een hele boeiende tijd hebben. We bouwen en breiden distributiecentra uit. Omdat we dit op een moderne en duurzame manier doen, kunnen we ons verdiepen in de nieuwste technologieën, zoals zonnepanelen, vloerverwarming d.m.v. restwarmte.”

“Communicatie en samenwerking”

200x200__0005_lidl_sabine-remySabine Remy (44)
Regioverantwoordelijke aanwerving en administratie Marche-en-Famenne

“Ik werk hier nu zes maanden en merk dat de waarden die Lidl uitdraagt ook echt leven bij alle medewerkers. Communicatie, respect en teamgeest zijn belangrijk. Daardoor heerst er een aangename werksfeer bij ons. Bovendien investeert Lidl sterk in de eigen toekomst, maar ook in de groei van ons allemaal.”

“Aangename werksfeer”

200x200__0004_jordane-bruyndonckxJordane Bruyndonckx (31)
Manager Distributiecentrum Marche-en-Famenne

“Ik coördineer de volledige keten van goederen ontvangst tot verzending in het distributiecentrum, met als belangrijk doel: kwalitatieve en verse producten op tijd in de Lidl-winkels krijgen. Persoonlijk wil ik een aangename werksfeer creëren voor mijn team, binnen een goede en efficiënte structuur.”


 


Dit artikel werd u aangeboden door Metro-partner Lidl.

lidl-logo-svg