Oostende alleen tweede na forse zege tegen Genk

door
Belga
Leestijd 1 min.

KV Oostende heeft op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League in eigen huis met liefst 6-0 gewonnen van Racing Genk, dat zich enkele dagen geleden nog verzekerde van Europese overwintering in de Europa League. Berrier (19.), Milic (29.), Musona (56.), Dimata (71. en 86.) en invaller Cyriac (86.) zorgden voor de doelpunten bij de Kustboys, die met 31 punten naar de tweede plaats klimmen, op twee punten van leider Zulte Waregem. Genk speelde wel meer dan twintig minuten met een man minder na de uitsluiting van goudhaantje Leon Bailey. In het klassement staan de Limburgers met 24 punten pas op de zevende plaats.

AA Gent liet in het duel tegen KV Kortrijk geen steken vallen en behaalde in de Ghelamco Arena een vlotte 3-0 thuiszege. Voormalig topschutter Jérémy Perbet opende op het halfuur de score voor de Buffalo's, na de pauze zorgden Renato Neto (54.) en Kenny Saief (82.) voor de 3-0 eindstand. In de stand zijn de Gentenaars vierde met dertig punten. KV Kortrijk blijft met 24 punten in de middenmoot.

Vanavond staan de laatste twee wedstrijden van deze zestiende speeldag op het programma. Om 18 uur krijgt Standard met Zulte Waregem de competitieleider over de vloer in Luik, om 20 uur wordt de speeldag afgesloten met het duel tussen vicekampioen RSC Anderlecht en Moeskroen.

bron: Belga