Kabasele gaat met Watford onderuit tegen Stoke City

door
Belga
Leestijd 1 min.

Watford heeft op de dertiende speeldag in de Engelse Premier League in het eigen Vicarage Road met het kleinste verschil (0-1) verloren van Stoke City. Een owngoal van Watford-doelman Heurelho Gomes na bijna een halfuur bezegelde het lot van de thuisploeg. Rode Duivel Christian Kabasele was toen enkele minuten eerder in het veld gekomen als vervanger van de geblesseerde Younes Kaboul. Voor de van Racing Genk overgekomen verdediger was het nog maar de vierde Premier League-wedstrijd van het seizoen. Eerder kreeg hij speelminuten tegen Arsenal, Middlesbrough en Hull City.

De thuisploeg beëindigde de wedstrijd nog met tien na de tweede gele kaart voor Miguel Britos in de slotfase. Bij Stoke bleef jeugdinternational en toptalent Thibaud Verlinden de hele wedstrijd op de bank. De zeventienjarige aanvallende middenvelder is de zoon van voormalig Club Brugge-doelman Dany Verlinden. De Stoke-bank kleurde Belgisch, want ook de negentienjarige Julien Ngoy maakte deel uit van de selectie.

In de stand blijft Watford met negentien punten in de middenmoot, Stoke City sluipt met zestien punten weg uit de gevarenzone.

bron: Belga