Dag van de Wetenschap lokt 35.000 bezoekers

In totaal hebben meer dan 35.000 bezoekers deelgenomen aan activiteiten van de Dag van de Wetenschap. Dat meldt de communicatiedienst van Technopolis, die het evenement coördineert.
Er waren zo’n negentig locaties in Vlaanderen en Brussel die zondag hun deuren hebben opengesteld om wetenschap, technologie en innovatie in de schijnwerpers te zetten.
De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en was vandaag aan zijn zesde editie toe. In totaal zetten 123 universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen en bedrijven hun deuren open voor het grote publiek. Aan de hand van een 500-tal activiteiten werden meer dan 35.000 Vlamingen in contact gebracht met de ontwikkelingen en praktische toepassingen van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven.
Mediafiguren Evy Gruyaert en Frank Deboosere zetten hun schouders onder de Dag van de Wetenschap als meter en peter. Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) nam deel aan een aantal activiteiten in de Thomas More Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver bij Mechelen.

bron: Belga