Belgen in het buitenland - AS Roma verkleint kloof met Juventus dankzij zege tegen Pescara, Vermaelen maakt comeback

AS Roma heeft zondag optimaal gebruik gemaakt van het puntenverlies van Juventus om dichterbij te sluipen in de tussenstand. De Romeinen, met aanvoerder Radja Nainggolan 63 minuten tussen de lijnen, hielden op de veertiende speeldag in de Italiaanse Serie A de punten thuis tegen staartploeg Pescara. De eindstand in het Stadio Olimpico in Rome was 3-2. Edin Dzeko zette AS Roma al na zes minuten van dichtbij op voorsprong. In de tiende minuut legde de Bosnische spits de 2-0 ruststand vast. Op het uur gaf Ledian Memushaj de bezoekers hoop op een stunt. Nainggolan, die een minuut eerder zijn schot naast zag vliegen, werd in de 64e minuut gewisseld. AS Roma kreeg twintig minuten voor het einde een strafschop na een overtreding op Diego Perotti. De Argentijnse aanvaller zette de penalty zelf om: 3-1. Gianluca Caprari (74.) stond op de juiste plaats om de 3-2 eindstand tegen de touwen te schieten. Thomas Vermaelen viel na drie maanden blessureleed nog eens in en mocht de extra tijd volmaken. De 31-jarige "Verminator" speelde niet meer sinds de 0-3 zege van de Rode Duivels in Cyprus, begin september op de eerste speeldag in WK-kwalificatiegroep H. Vermaelen wordt door Barcelona in de Italiaanse hoofdstad gestald, maar speelde door een liesblessure amper drie matchen voor zijn Italiaanse werkgever.

Dankzij de zege verkleint AS Roma de kloof met leider Juventus, dat verrassend ten onder ging bij Genoa (3-1), tot vier punten. AC Milaan heeft net als Roma 29 punten. Lazio Roma en Atalanta (beide 28 punten) volgen op de voet.