Zwaarste man ter wereld weer bijgekomen

Foto AFP

De dikste man ter wereld Juan Pedro Franco is enkele kilo’s bijgekomen. Met zijn 584 kilo weegt de Mexicaan nu nog maar 12 kilo minder dan de zwaarste persoon ooit. Het record staat op naam van zijn landgenoot Uribe die 596 kilo woog.

Eerder deze maand werd Pedro in een speciaal omgebouwde ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd hij nog eens gewogen en blijkt nu dat hij zo’n 84 kilo meer weegt dan eerst gedacht. Het was voor het eerst in zes jaar dat hij nog eens zijn bed verliet.

Het is de hoogste tijd dat de Mexicaan wordt opgenomen in het ziekenhuis. Door zijn overgewicht kan hij al jaren niet meer stappen en zelfs zijn ademhaling verloopt moeilijk. De man zal nu eerst drie maanden lang een superstreng dieet moeten volgen. Als hij hierin slaagt, kan er overgegaan worden tot een maagverkleining.

Al sinds zijn jeugd worstelt Pedro met zijn gewicht. Als 17-jarige woog hij al zo’n 200 kilo. Een zwaar auto-ongeval enkele jaren later dwongen hem tot maandenlange revalidatie, waardoor de kilo’s erbij vlogen.

De man begint allesinds vol goede moed aan het afslankingsproces. Zijn grote droom is ooit weer mobiel te zijn en op het podium gitaar te spelen en liedjes te zingen.