Oostende haalt pletwals opnieuw boven

KV Oostende werpt zich steeds nadrukkelijker op als een outsider in het titeldebat. Na de 5-0 overwinning tegen Westerlo haalde de kustploeg opnieuw de sloophamer boven tegen Racing Genk, dat er zes om de oren kreeg.
Maarten

De overwinning tegen Westerlo was vorige week de grootste uit de clubgeschiedenis voor KVO, maar lang heeft dat record niet op de tabellen gestaan. Tegen Genk deden de West-Vlamingen opnieuw aan klantenbinding door de ene na de andere vlotte aanval op de mat te leggen.

Uitblinker van dienst was Franck Berrier, die het doelpuntenfestival opende na twintig minuten. Voor de rust deed Antonio Milic er nog eentje bij, waarna de bezoekers met lood in de schoenen uit de kleedkamers kwamen. De Europese wedstrijd tegen Rapid Wenen, waarin Genk vorig donderdag de Europese kwalificatie veiligstelde, speelde de Limburgers duidelijk nog parten.

Oostende trok er zich weinig van aan en in de tweede helft diepten Knowledge Musona, Gohi Bi Cyriac en Nany Dimata (2x) de voorsprong van de thuisploeg verder uit. Zeker na de uitsluiting van goudhaantje Leon Bailey zakte Genk als een pudding in elkaar. KVO van zijn kant is na een reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag opgerukt naar de tweede plaats in het klassement, op amper twee punten van leider Zulte Waregem.

De herfstkampioen ging zelf met zware 4-1 cijfers onderuit bij Standard. Zulte Waregem moest meer dan een uur met een man minder spelen na de strenge uitsluiting van Souahilo Meité. De Rouches profiteerden maximaal en boekten dankzij goals van Alexander Scholz, Ishak Belfodil, Renaud Emond en Edmilson een ruime zege.