Britse parlementariërs houden ogen strak op smartphone

Foto Twitter

Afgelopen woensdag stond er in het Britse parlement de bespreking van de begrotingsplannen van de regering op het programma. Dat was schijnbaar niet meteen het meest interessante onderwerp, aangezien zowat iedereen zich druk met zijn smartphone bezig hield.

Er is in Groot-Brittannië heel wat ophef ontstaan na een foto die ‘The Daily Mail’ op haar website zette. Op de foto is te zien hoe schaduwminister van Financiën John McDonell van de Labour-partij aan een betoog bezig is. Zijn achterban, de overige Labour-parlementariërs, leken – om het zacht uit te drukken – niet echt geboeid.

Zowat heel de Labour-partij leek meer geïnteresseerd te zijn door wat er op hun smartphone gebeurde, dan de speech van hun partijgenoot. Reacties op sociale media bleven dan ook niet uit:

‘Zitten ze weer naar pornosites te kijken?’, ‘Meer aandacht voor hun eigen Twitteraccounts dan voor het parlementaire werk’, ‘Candy Crush Saga wordt weer een topper vandaag’, ‘Wordt het niet eens tijd dat die toestellen verbannen worden?’ en ‘Het verbaast nu toch niemand meer dat onze politici het land niet terug op de rails krijgen’.