Weerbericht – Na grijs weekend volgt zonnig maar koud weekbegin

Na een grijs weekend volgt begin volgende week zonnig, maar koud weer met ook nachtvorst. Vanaf woensdag wordt het wat warmer, maar vergroot ook de kans op regen. Dat meldt het KMI. Vandaag en vanavond blijft het overwegend droog, maar dikwijls ook grijs. Enkel over het noorden van het land zijn er een paar opklaringen mogelijk. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden bij een zwakke noordoostenwind. In de nacht van vandaag op zondag is het zwaarbewolkt met slechts een paar korte en tijdelijke opklaringen. Vooral over het noorden neemt geleidelijk de kans op wat gedruppel of motregen toe. Er is ook kans op nevel of mistbanken. De minima schommelen van -1 tot +2.

Morgen begint met veel wolken met kans op wat lichte neerslag. In de loop van de namiddag vergroot de kans op enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan de kust. Zondagnacht worden de opklaringen alsmaar breder, maar de temperatuur daalt tot -4 in de Hoge Venen en rond het vriespunt over het westen. In de valleien van de Hoge Venen is er kans op aanvriezende mist.

Maandag en dinsdag wordt het zonnig maar koud, met maxima rond 3 of 4 graden in het centrum. ’s Nachts vriest het overal flink, met minima in de meeste streken rond -4 of -5 graden. Woensdag blijft het droog met eerst nog veel zon en later meer wolken. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden. Donderdag en vrijdag verwachten we veel wolken met mogelijk soms wat motregen. De maxima schommelen tussen 3 en 9 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar. Mogelijk vallen er zaterdag buien en wordt het iets kouder.

bron: Belga