Players Championship Finals - Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh naar tweede ronde, Alan Norris gooit nine-darter

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kim Huybrechts (PDC-13) en Dimitri Van den Bergh (PDC-55) hebben zich vrijdag in het Engelse Minehead geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals Darts. Ronny Huybrechts (PDC-43) geraakte niet voorbij de eerste ronde. Kim Huybrechts kwam tegen de Noord-Ier Michael Mansell (PDC-65) nooit in de problemen. De 30-jarige Antwerpenaar nam een 3-0 en een 4-1 voorsprong. Mansell pakte nog wel twee legs, maar verloor uiteindelijk met 6-3. In de tweede ronde geeft Huybrechts de Noord-Ier Daryl Gurney (PDC-25) partij.

De 22-jarige Van den Berg kwam tegen de Welshman Gerwyn Price (PDC-20) op een mum van tijd 0-4 achter. De beloftevolle Antwerpenaar knokte zich terug in de wedstrijd en won maar liefst zes van de zeven volgende legs, goed voor een 6-5 overwinning. Met een gemiddelde van 91,99 per drie darts, waarbij hij bij 60 procent van zijn uitworpen raak trof, was hij net iets beter dan Price. In de tweede ronde neemt Van den Bergh het op tegen de Nederlander Christian Kist (PDC-41).

Ook Ronny Huybrechts was tegen de Oostenrijker Rowby John Rodriguez (PDC-42) meteen op achtervolgen aangewezen. De 51-jarige broer van Kim trok de scheve situatie recht en stelde 4-4 gelijk. In de negende leg miste Huybrechts echter dubbel acht. Rodriguez profiteerde om op één leg van de zege te komen en won ook het tiende leg.

De Nederlandse titelverdediger Michael van Gerwen (PDC-1) rekende vlot met 6-1 af met Andy Hamilton (PDC-40), maar Alan "Chuck" Norris (PDC-22) was de ster van de avond. De 44-jarige Engelsman gooide de eerste ninedarter in de negenjarige geschiedenis van het toernooi. Het leverde hem een 6-4 zege tegen Michael Smith (PDC-11) op. Drievoudig toernooiwinnaar Phil Taylor (PDC-3) is er niet bij in Mineshead. "The Power" laste een rustpauze in.

.

bron: Belga