Mathieu van der Poel klopt Van Aert in Duitsland

Mathieu van der Poel klopt Van Aert in Duitsland

De Nederlander Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft de Wereldbekermanche veldrijden in het Duitse Zeven op zijn naam geschreven. In de vijfde WB-manche van het seizoen finishte de Nederlandse kampioen solo, met negentien seconden voorsprong op wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice). In de eerste WB-cross in dertien jaar in Duitsland eindigde Kevin Pauwels op de derde plaats. Voor Van der Poel was het al de achtste zege van het seizoen en daarmee brengt hij ook de bordjes in de Wereldbeker in evenwicht. Van Aert won begin dit seizoen de eerste twee crossen in de Verenigde Staten (Las Vegas en Iowa), Van der Poel was iets meer dan een maand geleden voor eigen volk de sterkste in Valkenburg. Voor de eerste twee manches had hij geblesseerd verstek moeten laten gaan.

De Wereldbekermanche van vorig weekend in Koksijde kon door de slechte weersomstandigheden aan de Belgische kust niet plaatsvinden. In de Wereldbekerstand verstevigt Van Aert zijn leidersplaats. De zesde manche van het seizoen wordt op 18 december op de Citadel van Namen gereden.

Tijd om te rusten is er niet, morgen wordt in Hamme met de Flandriencross immers de derde manche van het seizoen in de DVV-Trofee gereden. In dat tijdsklassement staat Van Aert aan de leiding.

bron: Belga