F1 - GP van Abu Dhabi - Vettel is de snelste in laatste vrije oefensessie, Hamilton sneller dan Rosberg

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) heeft de snelste tijd neergezet in de derde en tevens laatste vrije oefenritten voor de Grote Prijs Formule 1 van Abu Dhabi, dat is de slotmanche van het seizoen. De viervoudige wereldkampioen werkte zijn snelste ronde op het circuit van Yas Marina af in 1:40.775 en was zo 137 duizendsten van een seconde sneller dan de Nederlandse sensatie Max Verstappen, die in zijn Red Bull 1:40.912 op de tabellen zette. De Fin Kimi Räikkönen lukte in de tweede Ferrari de derde tijd (1:40.999).

De vierde tijd kwam op naam van de Brit Lewis Hamilton (1:41.065). De regerende wereldkampioen was zo voor de derde keer op rij sneller dan zijn Duitse Mercedes-ploegmaat Nico Rosberg (1:41.168), de huidige leider in de WK-stand. Rosberg telt twaalf punten voorsprong op Hamilton, de enige piloot die hem nog van de wereldtitel kan houden. Dat betekent dat hij zondag genoeg heeft aan een podiumplaats om op zijn 31e voor het eerst wereldkampioen te worden.

Lewis Hamilton hoopt dat hij alsnog een derde opeenvolgende wereldtitel, de vierde uit zijn carrière, kan vieren. De 31-jarige Brit won alvast de drie vorige GP's en zit dus in de winningmood. Zaterdagnamiddag volgen nog de kwalificaties in Abu Dhabi, de Grote Prijs wordt morgen gereden.

bron: Belga