Campagneteam Clinton “steunt” hertellingen

Het campagneteam van de verliezende presidentskandidate Hillary Clinton steunt de door presidentskandidate Jill Stein geëiste hertelling van de stemmen in de Amerikaanse deelstaten Wisconsin, Pennsylvania en Michigan. Dat deelde raadgever Marc Erik Elias van dat team zaterdag mee. De Democraten willen aldus “actief meewerken” aan het initiatief van Stein, kandidate voor de Green Party. Stein heeft reeds een hertelling bewerkstelligd in Wisconsin en plant hetzelfde in de twee andere staten.
In die drie staten ging de overwinning (en dus alle kiesmannen, in totaal 46) op 8 november naar Donald Trump. Om alsnog zegevierend uit de (stem)bus te komen, moet blijken dat de hertelling in alle drie een zege van Clinton oplevert.
Veel illusies maakt het campagneteam zich niet. Elias zei dat de steun louter in functie van het goed functioneren van de democratie is. Hij zei dat de Democraten “de plicht hebben tegenover de 64 miljoen Amerikanen die voor Clinton hebben gekozen” om aan het hertellingsproces deel te nemen.

bron: Belga