Kat na zes dagen op electriciteitspaal bevrijd

Foto Pixabay

Een kat heeft zes dagen op een electriciteitspaal vastgezeten nadat ze gevlucht was voor een angstaanjagende hond. De kat is inmiddels uit haar benarde situatie bevrijd.

‘Fat Boy’, zoals haar baasjes de kat noemen, heeft betere tijden gekend. Na een confrontatie met een angstaanjagende hond, vluchtte ze een tien meter hoge lantaarnpaal op. Erop geraken was geen probleem, eraf bleek iets moeilijker.

Door de elektriciteitsdraden kon de brandweer niet meteen actie ondernemen. De kat wachtte uiteindelijk zes dagen op hulp. Omstaanders belden zo vaak de veiligheidsdiensten, dat de energie toeleverancier uiteindelijk besloot de kat een pootje te helpen.

“We stonden beneden regelmatig zijn naam te roepen”, vertelt eigenaar Andrew Perez aan nieuwssite ABC 7. “Maar hij keek dan naar ons en miauwde enkel terug. Met kattenvoedsel probeerden we hem naar beneden krijgen. We zochten een zeildoek om hem eventueel op te vangen. We belden natuurlijk ook naar onder meer de brandweer, maar die kon niet onmiddellijk ingrijpen omwille van de elektriciteitsdraden.”

De elektriciteitsmaatschappij besloot uiteindelijk de stroom voor een bepaalde tijd uit te schakelen, zodat de brandweer haar werk kon doen. 250 huishoudens zaten daardoor een tijdlang zonder stroom.

De kat leek uitdrogingsverschijnselen te hebben, maar dat werd al snel door een plaatselijke dierenarts verholpen. “Momenteel ligt hij weer thuis op de zetel gelukkig te zijn”, besloot Perez.