De Wever reageert voor eerst op komst Peeters naar Antwerpen: “CD&V niet meer het midden”

De Wever reageert voor eerst op komst Peeters naar Antwerpen: "CD&V niet meer het midden"

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert in Het Laatste Nieuws voor het eerst op de komst van vicepremier Kris Peeters naar Antwerpen, waar hij de CD&V-lijst zal trekken bij de lokale verkiezingen van 2018. Volgens De Wever zal de kiezer dan de keuze krijgen tussen hemzelf of een totale omslag naar links. “CD&V, da’s niet meer het midden, hé”, zegt De Wever. De Wever zegt “enerzijds blij te zijn” met de komst van de vicepremier naar de stad. “Want ik hou veel van deze stad en hoe meer politiek gewicht ze heeft, hoe beter. Maar er is ook een anderzijds. Als ik in alle kranten lees dat hij komt om mij een hak te zetten, dan moet het zijn dat de betrokkene dat niet tegenspreekt”.

De burgemeester en N-VA-voorzitter verwacht dat de echte strijd maar in 2018 zal beginnen. “En dan is het maar de vraag of de driekoppige draak van sp.a, Groen en PVDA verandert in een vierkoppige draak. Ik denk dat dit wellicht zo zal zijn in de campagne.”
“Spannend zal het zeker zijn. In die zin kan ik er maar beter de opportuniteit van in zien. En die is: de kiezer krijgt een heel duidelijke keuze. Want ik wil heel graag voortdoen en ondertussen weet elke Antwerpenaar wat hij daarvoor koopt: een florerende economie, een kwart minder criminaliteit en een bruisende stad. Wil u daarmee verder, stem dan op mij. Wil u een totale omslag, dan is er één van die vier. Die zijn inwisselbaar, want geef toe: CD&V, da’s niet meer het midden, hé”, zegt De Wever nog aan het Laatste Nieuws.

CD&V-vicepremier Peeters heeft in Terzake de uitspraken van De Wever al “niet wijs” genoemd. De campagne start maar in 2018 en CD&V is in Antwerpen een loyale coalitiepartner, zei hij.

bron: Belga