Brusselse Winterpret plechtig geopend op de beats van Lost Frequencies

Brusselse Winterpret plechtig geopend op de beats van Lost Frequencies

Het Brusselse Winterpret is plechtig geopend door de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur en de Slovaakse ambassadeur Stanislav Vallo. Zij staken samen de verlichting van de 22 meter hoge Slovaakse kerstboom op de Grote Markt aan. Een klank -en lichtshow op de beats van de Belgische wereldberoemde Brusselse dj Lost Frequencies vervolledigde het spektakel. De kerstboom op de Grote Markt is dit jaar gehuld in duizenden lichtjes en vele rode strikken en rode kerstballen. De kerstboom werd dit jaar geschonken door Slovakije ter afsluiting van zijn zes maanden durende voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Na het klank -en lichtspektakel trok een stoet van grote verlichte witte ijsberen de stad in om ook de aanwezigen aan de Beurs te begroeten.

De trekpleister van Winterpret, dat loopt van 24 november tot 1 december, is zoals elk jaar de kerstmarkt die van aan de Vismarkt over het Sint-Katelijneplein bijna helemaal doorloopt tot aan de Grote Markt. Aan de Vismarkt staat een reuzenrad. De kerstmarkt is dagelijks open van 12 uur tot 22 uur.

Dit jaar zijn er ook enkele gratis nieuwigheden, zoals de expo”How I improved my Winter in Brussels” in de Sint-Gorikshallen of “Impulsion”, een interactief project aan de voet van de Beurs met reusachtige wipplanken die licht en geluid produceren.
Door de nog steeds geldende terreurdreiging blijft de politieaanwezigheid op en rond de kerstmarkt groot.

bron: Belga