Acht soldaten gedood bij ontploffing bomauto in de Sinaï

Acht soldaten gedood bij ontploffing bomauto in de Sinaï
Acht soldaten gedood bij ontploffing bomauto in de Sinaï

Acht Egyptische soldaten zijn donderdag omgekomen bij een aanval met een bomauto aan een controlepost in de Sinaï, waar een lokale afdeling van terreurgroep Islamitische Staat (IS) een opstand uitvoert. “Een groep gewapende terroristen hebben één van onze controleposten aangevallen in het noorden van de Sinaï”, aldus een woordvoerder van het leger. “Een aanval met een bomauto, de daarop volgende gevechten en de ontploffing van een voertuig veroorzaakten de dood van acht militairen.” Ook drie terreurstrijders kwamen om bij de gevechten.
In het noorden van het schiereiland Sinaï bevinden zich veel IS-strijders. Sinds het Egyptische leger in 2013 de islamistische president Mohamed Morsi afzette, nemen die regelmatig de veiligheidstroepen in het vizier.
Volgens de regering kwamen al honderden politieagenten en soldaten om bij aanslagen, die soms ook in Caïro en de Nijldelta plaatsvonden. De meeste aanslagen worden opgeëist door de Egyptische tak van IS, maar dat gebeurde nog niet voor de aanslag van donderdag.

Bron: Belga